Grimbergen-Boeken-Hero-Nieuwsbericht

Uit je Bol gaan met...Pauline Goedemans

Een nieuwe rubriek, steeds andere mensen aan het woord. Burgemeester Lies Spruit mocht in deze rubriek zeker niet ontbreken. Nu is het de beurt aan Pauline Goedemans, eigenaresse van boekhandel Grimbergen Boeken...


Een nieuwe rubriek, steeds andere mensen aan het woord. Burgemeester Lies Spruit mocht in deze rubriek zeker niet ontbreken. Nu is het de beurt aan Pauline Goedemans, eigenaresse van boekhandel Grimbergen Boeken...

Aan haar is een aantal vragen gesteld die betrekking hebben op allerlei gebieden. Soms open, soms meer gesloten vragen. Aan het eind van het gesprek heeft Goedenmans een aantal namen doorgegeven. Wie is de volgende die uit zijn BOL gaat? ...Je jeugdjaren: hoe kijk je daarop terug?
Ik kijk terug op een fijne jeugd in Lisse aan de Broekweg, samen met vader Piet, moeder Riet en zus Jacqueline. Alle ruimte om te spelen met de buurkinderen en vriendjes en vriendinnetjes van de lagere school (varen in de Kontiki III op de Greveling!). Later het Fioretti-college, met zijn legendarische feesten en vriendschappen voor het leven.

Waar word je gelukkig van?
Dat is bijna teveel om op te noemen! Hier gaattie (in willekeurige volgorde uiteraard): Mijn dochters Julia en Evi, zus Jacqueline en haar gezin, van Paul, onze katten en kipjes, van de natuur, van wandelen, van fietsen, uitwaaien aan het strand, uiteten, vrienden, gezellig eten, films kijken, theater, wijntje, praten, aandacht, muziek, niks doen, vogels kijken, dieren spotten, Terschelling, Zweden, de bollenvelden in bloei, kunst, musea, mensen, de winkel, lezen, tekenen, spannende series kijken, een goed gesprek, liefdevolle mensen, gelijkheid, vrijheid, mijn tuin, huisje van vrienden in Voorthuizen. En dan ben ik vast nog wel iets vergeten. Bij Boekhandel Grimbergen denk ik aan : een mooie, sfeervolle, veelzijdige winkel vol met verrassende boeken.
Je mooiste boek?
Anna Karenina van Tolstoj.

Welk soort boeken trekt je het meest aan?
Literatuur, poezie, kunstboeken.

Hoe kritisch ben je op jezelf?
Hangt af van het onderwerp…………. Maar kritisch genoeg. Houd je scherp.

Het mooiste plekje in Lisse?
Dan blijf ik toch op het Vierkant. Het zicht op De Grote Kerk vanuit de winkel. Zo’n mooi plaatje! En het weiland rechts voorbij Kasteel Keukenhof.

Lezen of verkopen?
Beide natuurlijk!

Lisse 2030 gaat over duurzaamheid. Hoe groen ben jij?
Daar valt nog wel iets te verbeteren. Het afval netjes apart, oud papier voor de Speeltuinvereniging, erg zuinig met water en warmte, een ienieminie moestuintje, dubbel glas, zoveel mogelijk op de fiets. Maar nog geen zonnepanelen of elektrische auto.

Fiets, auto of openbaar vervoer?
Zoveel als mogelijk op de fiets. Bij slecht weer of veel bagage de auto. En reizen met het openbaar vervoer als ik vrienden bezoek in Amsterdam of andere steden. Heerlijk met de trein. Alle drie dus.

Cultuur of natuur?
Zoals je kunt lezen onder ‘waar wordt je gelukkig van’ gaat het bij mij toch echt om de mix.

Ochtend- of avondmens?
Ochtendmens! Heerlijk om vroeg op te staan, en rustig de dag te beginnen met de krant en koffie.

Stad of dorp? Ook beide he!
In het dorp speelt mijn leven zich af, maar de stad voor extra culturele vitaminen.

Wat wil je zeker nog doen?
De zogenaamde to do list. Ik heb geen to do list. Niets te wensen, maar misschien…..ooit….. zo’n huisje aan de andere kant van het land. Maar dat hoort niet op een to do list denk ik. Meer een wish list.

Wat wil je nog kwijt dat hierboven nog niet vermeld staat?
Lezen verrijkt je leven!

Bron: BlikOp Nederland
Under Creative Commons License: Attribution No Derivatives

Bewaren

Bewaren

Bewaren


FacebookTwitterLinkedInPinterest Google plus
PrintEmail