FB Header Boekenweek 2

Vertoning 'De Wilde Stad' in Floralis

Ter gelegenheid van de Boekenweek vindt er op dinsdag 13 maart in Floralis Lisse een vertoning plaats van de unieke documentaire 'De Wilde Stad'. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen. In samenwerking met Filmhuis Lisse.


In Amsterdam wemelt het van de wilde dieren die zich hebben aangepast aan het jachtige grotestadsleven. Op de meest onwaarschijnlijke plekken blijken de meest onwaarschijnlijke dieren te leven. Een fascinerende en unieke documentaire van de makers van De Nieuwe Wildernis.

'Je gaat het pas zien als je het doorhebt.' (Johan Cruijff)

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur.

Van de makers van de natuurfilms 'De Nieuwe Wildernis' (Gouden Kalf 2013) en 'Holland–Natuur in de Delta' (Gouden Film 2015) is er nu 'De Wilde Stad': een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.

Grimbergen Boeken Floralis De Wilde Stad Film Filmhuis Lisse

Een stadse film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen met in de hoofdrol de bekende filmkater Abatutu. De kat is een rasechte stadsbewoner. Hij houdt van de stad, weet elk plekje te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven , simpelweg omdat ze te druk zijn, met zichzelf of met hun mobiele telefoon en geeft zijn commentaar daarop.
 
" ..goed...spannende dierenleven...dynamisch gefilmd...opzwepende muziek... treffend... spectaculair ...onweerstaanbaar.” (**** NRC Handelsblad)

“...een verrassing...heel bijzonder...minitieus, om door een ringetje te halen...waanzinnig...ontroerend...” (De Wereld Draait Door)

“...aanstekelijk...mooie ode aan de stad...schitterende soundtrack...liefdevol commentaar...heerlijk...” (De Filmkrant

Grimbergen Boeken Floralis Filmhuis Lisse Film De Wilde Stad

Filmkeuring: alle leeftijden
Regie: Mark Verkerk
Met: Martijn Fischer (vertelstem)

Datum: dinsdag 13 maart
Aanvang: 15.00 uur
Duur: 85 minuten (geen pauze)

Locatie: Floralis Lisse
In samenwerking met: Filmhuis Lisse en de IVN
Toegang: € 7,-
Kaarten zijn vanaf 6 maart a.s. verkrijgbaar bij Grimbergen Boeken (uitsluitend a contant) en een half uur voor aanvang van de voorstelling bij Floralis.


Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Google plus
Print Email