Grimbergen Zomercollege DeRodeAnjer Event

Boekbespreking De rode anjer

Donderdag 11 mei komt uitgever en schrijver Christoph Buchwald een boekbespreking houden over het boek De rode anjer van Vittorini.

 

Zin om deze avond aan te sluiten bij onze Leesgroep ‘De Grimclub’?

Van harte welkom!

Deze avond is de eerste in onze nieuwe reeks Zomercolleges.

Voor iedereen die thuisblijft, en toch het gevoel wil hebben er even uit te zijn. En daar is dit boek uitermate geschikt voor!

De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur voor koffie en thee).


De rode anjer
van Vittorini is een prachtige zomerse klassieker waarin zon, zee, strand en liefde centraal staan.

In 1924 is de zomer op Sicilie bijzonder heet. Alessio Mainardi en zijn vriend Tarquinio, zestien en achttien jaar oud, huren allebei een kamer in een studentenpension in een stadje aan zee, en moeten eigenlijk hun eindexamens voorbereiden. Maar liever vluchten ze naar de cafes aan de Corso, om te discussiëren over Mussolini, Rosa Luxemburg en vooral over de liefde en vrouwen. En over de raadselachtige rode anjer: de bloem der liefde, die Alessio van de aantrekkelijke studente Giovanna in een envelop kreeg-waarna hij niets meer van haar hoorde. Tarquinio daarentegen droomt van de mooiste vrouw van de stad, Zobeida, een dame die vele heren dient. Maar wanneer Alessio begint te vermoeden dat hij geen kans maakt bij Giovanna, zoekt ook hij Zobeida op-en zij wil de aandoenlijk jongen niet meer laten gaan. Misschien ook om hem op afstand te houden van de fascistische zwarthemden.


FacebookTwitterLinkedInPinterest Google plus
PrintEmail