Literatuur

Heeft u een bijzondere boekenwens? Wij helpen u graag verder!
Kom langs in onze winkel, bel ons of stuur een mail!

Grimbergen Boeken Boekentip Literatuur En ik herinner me titus broederland

En ik herinner me Titus Broederland

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten
aarde, in andere mensen of in henzelf?

Grimbergen Boeken Boekentip Dood van Murat Idrissi Tommy Wieringa

De dood van Murat Idrissi

De dood van Murat Idrissi door Tommy Wieringa
We lezen elke dag over de migranten, maar zelden van zo dichtbij. Wat een juweeltje.

De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman.
Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.
In 2004 bezocht Tommy Wieringa een rechtszaak waar hij het feitenrelaas optekenende dat de basis vormt voor De dood van Murat Idrissi. Langs de Spaanse snelwegen naar het noorden worden jaarlijks honderden anonieme doden gevonden die de overtocht niet overleefden. De dood van Murat Idrissi beschrijft het lot van een van hen, maar ook dat van twee migrantendochters, die zich zowel in het land van hun ouders als in Nederland vreemdeling wanen.
Een migratiegeschiedenis; een verhaal van verlangen en opportunisme, overmoed en dood.

Verkoopprijs € 16,99

Grimbergen Boeken Boekentips Boekenweekgeschenk

Makkelijk leven

Makkelijk leven laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

Dit boek is het Boekenweekgeschenk 2017, u krijgt het Boekenweekgeschenk bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek.