Agenda

Grimbergen Boeken organiseert regelmatig activiteiten zoals bijzondere lezingen, een avond met een schrijver of een feestelijke activiteit rondom de boekenweek of een nieuw boek. Wilt u op de hoogte blijven van komende activiteiten, abonneer u dan op onze nieuwsbrief door boven of onder op deze homepage uw gegeves in te vullen en te verzenden.

Hieronder een overzicht van een aantal aankomende activiteiten. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Lees dan de informatie over het aanmelden bij de desbetreffende activiteit.

07-09-2017
Meester- en juffenavond over Kinderboekenweek 2017

Op donderdag 7 september organiseren wij een informatieavond voor leerkrachten uit het basisonderwijs over de Kinderboekenweek 2017.

14-09-2017
Parel voor de beste boekverfilming 2017

De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park, The Light between Oceans van Derek Cianfrance en Tonio van Paula van der Oest dingen mee naar de Parel, de publieksprijs voor de Beste Boekverfilming.

... Lees meer
14-09-2017
Vakantieopdracht 2017: 'Leg de boekenlegger!'

Als vakantieopdracht dagen wij jullie dit jaar uit om onze boekenlegger neer te leggen op jouw favoriete (lees)plek tijdens de vakantie: 'Leg de boekenlegger!’. Maak een foto en vertel ons kort waar en waarom onze boekenlegger op deze plek ligt.

... Lees meer
16-09-2017
Literatour 2017

De Literatour, de Boekenweek voor jongeren van 15 t/m 18 jaar, zet groots in op leesplezier. Voor deze lezers in de dop is lezen van essentieel belang: het verrijkt en vergroot kansen in de toekomst

... Lees meer
25-09-2017
Anouk Kragtwijk in Floralis

Anouk Kragtwijk (29) staat maandagavond 25 september in Floralis lisse op de planken met haar eerste cabaretvoorstelling ‘Madam Tofu’. Jasper Swank begeleidt haar op de piano bij haar eigen liedjes. Kaartverkoop bij ons in de winkel!

... Lees meer
01-10-2017
Maand van de geschiedenis. Thema: Geluk

In oktober spoelen we terug tijdens de maand van de geschiedenis. Dit jaar is het thema Geluk.

... Lees meer
04-10-2017
Kinderboekenweek 2017

Van 4 tot en met 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar ‘griezelen’. Onder het motto: gruwelijk eng!

... Lees meer
18-10-2017
Lezing: vijf generaties Veldhuyzen van Zanten op Veelzorg

Tijdens de lezing ‘van vader op zoon: vijf generaties Veldhuyzen van Zanten op Veelzorg’ neemt Arie Dwarswaard ons mee in het leven van deze bijzondere familie die aan de basis stonden van bijna twee eeuwen tuinbouw in Hillegom en Lisse.

... Lees meer
26-10-2017
Lezing Isabelle van Boetzelaer: Oorlogsouders

Op donderdagavond 26 oktober komt auteur Isabelle van Boetzelaer een lezing geven over haar boek Oorlogsouders – Een familiekroniek over goed en fout in twee adellijke families.

... Lees meer
31-10-2017
Lezing Jan Broekhuizen: Het Groene Hart

Op dinsdagavond 31 oktober komt Jan Broekhuizen een lezing geven over 'Het Groene Hart'.

... Lees meer
11-12-2017
Theater Floralis: Montere Weemoed

Thomas Verborgt en Beatrice van der Poel brengen een hartverwarmende collage van prachtige weemoedige liedjes en komische verhalen, als altijd, over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie.

... Lees meer